top of page
IMG_5393.jpeg

PU Gietvloer

Een PU gietvloer is een naadloze vloerafwerking gemaakt van polyurethaan, een flexibel en slijtvast kunststof. We brengen deze vloeren in vloeibare vorm aan, die vervolgens uithardt tot een strakke, naadloze vloer. Dit maakt PU gietvloeren niet alleen mooi om te zien, maar ook bijzonder praktisch en onderhoudsvriendelijk.

​Een PU gietvloer heeft een naadloos en strak uiterlijk, wat zorgt voor een moderne en minimalistische uitstraling. Daarnaast zijn PU gietvloeren duurzaam en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik en jarenlang meegaan. Ze voelen comfortabel en warm aan onder de voeten, zijn geluidsdempend en eenvoudig te onderhouden vanwege hun gladde oppervlak.

PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in een vrijwel onbeperkt aantal kleuren. Of je nu een neutrale tint zoals grijs of beige prefereert, of juist een opvallende kleur zoals blauw of rood, de opties zijn eindeloos. Bij Springer Stucdesign helpen wij jou graag bij het vinden van de perfecte kleur die jouw interieur en persoonlijke stijl complementeren.

KENMERKEN VAN EEN PU GIETVLOER

KLEURMOGELIJKHEDEN 

Dankzij de waterbestendigheid en hygiënische eigenschappen is een PU gietvloer ideaal voor de badkamer. De naadloze afwerking voorkomt schimmel- en bacterievorming, wat zorgt voor een hygiënische en onderhoudsvriendelijke ruimte. Daarnaast creëert een PU gietvloer in de badkamer een luxueuze, spa-achtige uitstraling.

PU GIETVLOER IN DE WOONKAMER

In de woonkamer biedt een PU gietvloer niet alleen een stijlvol en modern uiterlijk, maar ook praktisch gemak. De vloer is comfortabel, geluidsdempend en eenvoudig te reinigen, wat bijdraagt aan een aangename leefomgeving. Of je nu een levendig gezin hebt of gewoon geniet van een rustige ruimte, een PU gietvloer in de woonkamer is een uitstekende keuze.

PU GIETVLOER IN DE BADKAMER

PU GIETVLOER MET BETONLOOK

Een populaire stijl binnen PU gietvloeren is de betonlook. Deze stijl biedt het stoere, industriële uiterlijk van beton, maar met de voordelen van polyurethaan. PU gietvloeren met een betonlook zijn minder gevoelig voor scheuren en voelen warmer aan dan echte betonnen vloeren. Ideaal voor liefhebbers van een robuuste, eigentijdse uitstraling.

 

Een PU gietvloer in zandkleur biedt een warme en natuurlijke uitstraling die perfect past bij diverse interieurstijlen. Deze subtiele tint creëert een rustgevende sfeer en vormt een tijdloze basis voor jouw woning of kantoor. De zandkleurige PU gietvloer combineert esthetische aantrekkelijkheid met de praktische voordelen van duurzaamheid, comfort en eenvoudig onderhoud. Of je nu een modern interieur met strakke lijnen hebt of een klassieke ambiance met natuurlijke elementen, een zandkleurige PU gietvloer transformeert jouw ruimte tot een harmonieuze en stijlvolle omgeving.

​​​

​​

PU GIETVLOER IN ZANDKLEUR

IMG_5370.jpeg
IMG_5398.jpeg
IMG_5376.jpeg

NADELEN VAN EEN PU GIETVLOER

Hoewel PU gietvloeren veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. PU gietvloeren zijn vaak duurder in aanschaf dan traditionele vloertypen, maar gaan aanzienlijk langer mee, wat op lange termijn kan leiden tot lagere kosten voor onderhoud en vervanging. Ondanks hun duurzaamheid kunnen PU gietvloeren krassen vertonen bij intensief gebruik. Kleine krassen zijn vaak eenvoudig te repareren.
 

 

​​​​

Een PU gietvloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarmingssystemen. Door de goede warmtegeleiding en naadloze afwerking zorgt een PU gietvloer ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid over de ruimte. Dit maakt jouw vloer niet alleen comfortabel om op te lopen, maar ook energiezuinig omdat de warmte efficiënt wordt benut.

​Hoewel zowel epoxy- als PU gietvloeren naadloos en duurzaam zijn, verschillen ze in samenstelling en eigenschappen. Epoxy gietvloeren zijn harder en extreem slijtvast, waardoor ze vaak worden gebruikt in industriële omgevingen. PU gietvloeren zijn flexibeler en comfortabeler, waardoor ze geschikter zijn voor toepassingen waar comfort en esthetiek belangrijk zijn.

 

​​Een PU gietvloer heeft doorgaans een dikte van 2 tot 3 millimeter. Deze dunne laag zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, terwijl het toch voldoende bescherming biedt tegen dagelijkse belasting en slijtage. Door de minimale dikte is een PU gietvloer ook geschikt voor renovatieprojecten waar hoogtebeperkingen gelden.​​​​​​​​

​​​​​​​

​​

​Het onderhouden van een PU gietvloer is eenvoudig dankzij de gladde en naadloze structuur. Stofzuigen of vegen en regelmatig dweilen met een mild schoonmaakmiddel volstaat om de vloer schoon en fris te houden. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik bij voorkeur een pH-neutraal reinigingsmiddel om de glans en duurzaamheid van de vloer te behouden.

Met deze uitgebreide informatie ben je goed geïnformeerd over de mogelijkheden en eigenschappen van een PU gietvloer. Bij Springer Stucdesign staan we klaar om jou verder te adviseren en te assisteren bij het realiseren van jouw ideale vloeroplossing.

​​​​​​​​

PU GIETVLOER EN VLOERVERWARMING

DIKTE VAN EEN PU GIETVLOER

VERSCHIL TUSSEN EPOXY EN PU GIETVLOER

PU GIETVLOER SCHOONMAKEN

PU gietvloer bij Springer Stucdesign

Bij Springer Stucdesign bieden wij hoogwaardige PU gietvloeren die volledig aan jouw wensen en eisen voldoen. Ons team van ervaren professionals begeleidt jou door het hele proces, van kleurkeuze tot installatie. Wij zorgen ervoor dat jouw PU gietvloer perfect aansluit bij jouw interieur en levensstijl.

 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden van een PU gietvloer in jouw woning of bedrijfspand.

Kies voor kwaliteit en vakmanschap, kies voor Springer Stucdesign.

IMG_5392.jpeg
bottom of page