BADKAMER STUCEN
Badkamer stucwerk, waar traditioneel vakmanschap en moderne innovatie samenkomen om jouw badkamer om te toveren tot een oase van luxe en stijl. Bij Springer Stucdesign begrijpen we de kracht van hoogwaardig stucwerk en zijn we gepassioneerd om jouw visie tot leven te brengen. Van tijdloos betonstuc tot elegant tadelakt en robuust microbeton, bieden wij een scala aan exclusieve wand- en vloerafwerkingen die perfect passen bij jouw unieke stijl en behoeften.
Er zijn diverse mogelijkheden en voordelen van badkamer stucwerk. Laat je inspireren en ontdek hoe Springer Stucdesign jouw badkamer kan transformeren tot een ruimte van pure verfijning en functionaliteit.
​
​
Ja, badkamers kunnen zeker gestuct worden. Stucen omvat het aanbrengen van een glad en duurzaam oppervlak op muren en plafonds door middel van stucwerk, een mengsel van water, kalk en zand dat eerst nat wordt aangebracht en vervolgens uithardt.
Het stucen van een badkamer vereist enige voorbereiding, zoals het verwijderen van oude tegels of behang, het herstellen van eventuele muurbeschadigingen en het aanbrengen van een primer voordat het stucwerk volgens gebruikelijke technieken wordt aangebracht in de badkamer.
​
KUNNEN BADKAMERS GESTUCT WORDEN?
WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DE BADKAMER STUCEN?
​
Hoewel tegels traditioneel de meest gebruikelijke afwerking zijn in badkamers, biedt het stucen van een badkamer verschillende voordelen die tegels niet kunnen evenaren.
Esthetiek van de badkamer: Dankzij speciaal ontwikkelde stucwerken voor badkamers kunnen we een unieke sfeer creëren, variërend van strak tot klassiek, met talloze kleurenopties.
Hygiëne: In tegenstelling tot tegels, die na verloop van tijd vuil kunnen worden en schimmel kunnen veroorzaken in de voegen, heeft stucwerk geen voegen en is daarom hygiënischer in een badkamer.
Toepassingen: Het stucwerk kan worden toegepast op diverse onderdelen van de badkamer:
-
Wanden / muren
-
Plafond.
-
Douche
-
Toilet
Ruime mogelijkheden: Er zijn diverse mogelijkheden en materialen voor het stucen van de badkamer
​
​
Verscheidene stucwerken zijn geschikt voor vochtige ruimtes zoals jouw douche of volledige badkamer. Gipsgebonden mortel zoals spack of sierpleister zijn niet geschikt voor vochtige ruimtes omdat ze na verloop van tijd loslaten en verzepen. Daarentegen hebben waterdichte badkamermortels speciale eigenschappen die water afstoten en niet toelaten tot de stuclaag. Hieronder een overzicht van de meest gangbare soorten stucwerk in een badkamer:
​
MOGELIJKHEDEN EN MATERIALEN
1 - TADELAKT IN DE BADKAMER
​
Tadelakt is een speciale kalkstuc die oorspronkelijk uit Marrakesh (Marokko) komt en waterdicht afgewerkt kan worden. Wanneer een badkamer met Tadelakt gestuct wordt, krijgt deze direct een unieke uitstraling die niet te vergelijken is met andere soorten stucwerk.
Het woord Tadelakt betekent 'polijsten van muren'. Dit polijsten gebeurt met een speciale polijststeen, waarmee we ervoor zorgen dat de muren waterdicht worden gepolijst.
Het is echter belangrijk om te weten dat Tadelakt onderhoud vereist. Bij het reinigen van de badkamer moet worden vermeden dat er chemische middelen worden gebruikt. Voor het schoonmaken van Tadelakt is er een speciaal middel beschikbaar.
​
2 - MICROCEMENT VOOR DE BADKAMER
​
Hoewel Microbeton en Microcement sterk op elkaar lijken, is er een subtiel verschil tussen beide materialen. Microbeton is iets steviger en robuuster dan Microcement, vanwege de verschillende achterliggende structuren. Deze mortel, afkomstig uit landen zoals Argentinië, wordt veelal gebruikt vanwege zijn waterdichte en stevige eigenschappen. Daarom is dit een populaire keuze voor het stucen van de badkamer.
​
3 - BETONSTUC OF BETON CIRE (BETONLOOK)
Beton ciré, ook bekend als betonstuc, is een cementgebonden stucmateriaal dat duurzaam en waterbestendig is, waardoor het veel wordt toegepast in keukens en badkamers. Het biedt de mogelijkheid om verschillende ondergronden, zoals beton, gipsplaten en hout, een betonlook uitstraling te geven en vrijwel elke kleur is haalbaar.
Het aanbrengen van beton ciré gebeurt in meerdere lagen, waarbij de laatste laag een waterdichte coating vormt voor bescherming. Beton ciré en betonstuc zijn eigenlijk identiek. Een betonlook stuc is erg populair als keuze in de badkamer.
​
​
4 - ITALIAANS STUCWERK BADKAMER
Italiaans stucwerk, ook wel bekend als Venetiaans stucwerk of marmerpleister, is een verfijnde en luxueuze afwerkingsmethode die steeds populairder wordt in badkamers over de hele wereld. Deze techniek, die zijn oorsprong vindt in het historische Venetië, staat bekend om zijn gladde en glanzende afwerking, die doet denken aan gepolijst marmer. Het wordt bereikt door meerdere lagen van speciale kalkpleister aan te brengen, gevolgd door het polijsten van elke laag om een zijdeachtige textuur en een diepe glans te creëren.
Italiaans stucwerk is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook functionele voordelen voor de badkameromgeving. Springer Stucdesign is een van de weinigen in Nederland die specialist is in deze afwerkingsmethode.
​
​
​
​
Waarom kiezen voor het stucen van een badkamer? De trends evolueren en stucwerk is een van de nieuwste ontwikkelingen in wandafwerking. Niet alleen de plafonds en muren van badkamers worden gestuct, zelfs de douche kan worden gestuct. Dit biedt niet alleen waterbestendigheid, maar is ook aanzienlijk hygiënischer dan tegels. Bovendien oogt stucwerk esthetisch aantrekkelijker.
Een groot voordeel in de badkamer is de vrijwel naadloze afwerking van stucwerk, waardoor er geen zichtbare naden zijn zoals bij tegels. Dit draagt niet alleen bij aan de hygiëne, maar voorkomt ook problemen zoals schimmel en vuile plekken.
​
​
​
​
WAAROM BADKAMER STUCEN?
Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het stucen van de badkamer of een afspraak.
We kijken ernaar uit om samen jouw badkamer stucdesign visie werkelijkheid te maken.
TEGELS OF STUCWERK?
​
​
Tegels, stucwerk, of beide? Het is mogelijk om stucwerk aan te brengen over bestaand tegelwerk op de muren in jouw badkamer, waardoor je niet alle tegels hoeft te verwijderen als je de voorkeur geeft aan stucwerk.
Het is echter essentieel dat de tegels stevig vastzitten aan de muur voordat je begint met stucen. Als dit het geval is, wordt er een primerlaag over de tegels aangebracht om een optimale hechting te garanderen.
​
​
​
​
HYGIENE BADKAMER STUCWERK
​
​
Door het gebruik van nieuw stucwerk wordt jouw badkamer waterdicht gemaakt, wat de hygiëne van de badkamer, douche of toilet aanzienlijk verbetert. In tegenstelling tot tegels, waarbij groeven sneller schimmel en vuil kunnen veroorzaken in de badkamer, krijgt schimmel bij stucwerk nauwelijks een kans.
Als je ervoor kiest om stucwerk over de tegels aan te laten brengen, is het niet noodzakelijk om de schimmel tussen de voegen te verwijderen. Door het aanbrengen van stucwerk en het verven van de badkamer, wordt de hygiëne vernieuwd.
Dit bespaart veel werk en zorgt ervoor dat jouw badkamer, toilet of douche fris en schoon blijft. Met een nieuwe stuclaag kan je vele jaren vooruit, terwijl tegels vaak regelmatig onderhoud vereisen, wat extra werk en kosten met zich meebrengt.
​
​
​
​