top of page
WhatsApp Image 2024-06-17 at 13.57.05 (1).jpeg

TADELAKT STUCWERK

Bij Springer Stucdesign brengen we de schoonheid en elegantie van traditioneel Marokkaans tadelakt stucwerk naar jouw interieur. Met onze expertise en passie voor vakmanschap transformeren we gewone ruimtes in adembenemende oases van luxe en comfort.

 

Ontdek de tijdloze charme en duurzame schoonheid van tadelakt stucwerk en geef jouw badkamer, keuken, woonkamer of vloer een unieke uitstraling. Lees alles over de voordelen, toepassingen en mogelijkheden van Tadelakt Stucwerk bij Springer Stucdesign. 

Tadelakt is een eeuwenoude stucwerk techniek die zijn oorsprong vindt in Marokko. Met behulp van natuurlijke kalk en minerale pigmenten creëren vakmensen een glad, waterdicht en zijdeachtig oppervlak dat zowel esthetisch als functioneel is. Het unieke van tadelakt ligt in zijn veelzijdigheid en duurzaamheid, waardoor het geschikt is voor zowel vochtige ruimtes als drogere omgevingen.

De onmiskenbare charme van een tadelakt gestucte Marokkaanse badkamer is zijn prachtige esthetiek. Het transformeert elke badkamer direct tot een warme en sfeervolle oase, waarbij slechts minimale toevoegingen nodig zijn om een ​​eigen wellness-sfeer te creëren. Maar de aantrekkelijke uitstraling is niet het enige aspect om rekening mee te houden bij het kiezen voor een tadelakt badkamer. Hier zijn nog andere voordelen die kunnen helpen bij je besluit:

 

Natuurlijk materiaal

Tadelakt is een natuurlijk materiaal, waardoor het milieuvriendelijk is. Als je streven is om een groen huis te hebben, dan is tadelakt een uitstekende keuze.

 

Eenvoudig schoon te houden

Het schoonmaken van een badkamer met tadelakt is eenvoudig dankzij een laag olijfzeep die wordt aangebracht. Je hebt geen agressieve schuurmiddelen nodig, alleen een spons en lauwwarm water zijn voldoende. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over beschimmelde of verkleurde voegen die veel onderhoud vergen.

 

Ademende eigenschappen

Tadelakt heeft ademende eigenschappen en is daardoor zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

 

Stootvast 

Tadelakt heeft stootvaste eigenschappen

 

Veel toepassingsmogelijkheden Marokkaans stucwerk

zowel binnen als buiten heeft Tadelakt veel mogelijkheden voor stucwerk. 

Warme en authentieke look

tadelakt creëert een sfeervolle Zuid-Europese, Marokkaanse look.

 

Beschikbaar in veel tadelakt kleuren (door kleurpigmenten toe te voegen):

naast rood-, groen- en blauwtinten is ook grijs populair. Daarmee krijg je een betonlook.

 

Met deze voordelen in gedachten kan tadelakt zeker een aantrekkelijke optie zijn voor jouw stucwerk project in huis.

TADELAKT: EEN TRADITIONEEL MAROKKAANS JUWEEL

VOORDELEN TADELAKT STUCWERK

Met tadelakt stucwerk kan je jouw badkamer transformeren tot een serene en luxe toevluchtsoord. Dankzij de waterafstotende eigenschappen van tadelakt is het perfect geschikt voor natte ruimtes zoals douches en badkuipen. Het gladde en naadloze oppervlak zorgt voor een gemakkelijke reiniging en minimaliseert het risico op schimmelvorming, waardoor jouw badkamer fris en hygiënisch blijft.

 

TADELAKT VOOR BADKAMER: LUXE EN FUCTIONALITEIT

AFWERKING TADELAKT STUCWERK

Tijdens het drogen van Marokkaans tadelakt wordt het glad gepolijst met een halfedelsteen en vervolgens verzadigd met olijfzeep. Deze speciale afwerking geeft het Tadelakt stucwerk een unieke uitstraling en maakt het waterdicht. Daarom is deze afwerkingsfase essentieel en moet deze altijd worden uitgevoerd door een specialist.

 

TADELAKT IN VERSCHILLENDE KLEUREN

Bij Springer Stucdesign bieden we een scala aan tadelakt kleuren om aan jouw specifieke smaak en stijl stucwerk te voldoen. Of je nu kiest voor een rustgevend blauw voor de badkamer of een warme terracotta tint voor de woonkamer, onze kleurenopties stellen je in staat om jouw ruimte te personaliseren en een unieke sfeer te creëren die past bij jouw persoonlijkheid en voorkeuren. Marokkaans stucwerk op maat.

 

TADELAKT IN ELKE RUIMTE - VAN KEUKEN TOT VLOER 

Naast badkamers is tadelakt stucwerk ook geschikt voor andere ruimtes in huis. Of het nu gaat om een prachtige keukenachterwand, een sfeervolle woonkamerwand of zelfs een duurzame vloerafwerking, tadelakt voegt een vleugje elegantie en authenticiteit toe aan elke kamer. Met zijn natuurlijke uitstraling en luxueuze textuur is tadelakt de perfecte keuze voor diegenen die streven naar een uniek en verfijnd interieur. 

 

TOEPASSINGEN MAROKKAANS STUCWERK

Hoewel tadelakt ook buiten kan, kent het vooral binnentoepassingen.

 • Wanden

 • Vloeren

 • Plafond

 • Badkamer

 • Keuken

 • Wc

 • Douche 

 • Lambriseringen

 • Haarden

 • Pilaren

 • Deurposten

 • Sauna

 

Ondergronden

Tadelakt stucwerk is geschikt voor diverse ondergronden, waaronder:

 • Beton

 • Cement

 • Hydraulische mortel

 • Gipsplaten

 • Baksteen

 • Tegels (met gebruik van een aangepaste primer)

 

Een stabiele en vlak gepleisterde ondergrond biedt de ideale basis voor het aanbrengen van tadelakt. Voor sommige ondergronden, zoals tegels, is echter een speciale voorbehandeling vereist voordat tadelakt kan worden aangebracht.

 

Het onderhoud van tadelakt stucwerk is verrassend eenvoudig en bespaart je veel tijd. Met slechts een doek en lauw water kun je de muren al schoonmaken. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen kan juist schadelijk zijn voor het materiaal. Dit komt door de geïmpregneerde laag olijfzeep die af en toe moet worden vernieuwd. Gelukkig is dit proces niet ingewikkeld: je kunt de olijfzeep gewoon zelf in de winkel kopen en vervolgens met een kwast aanbrengen. Hoe vaak je dit moet doen om je tadelakt badkamer in optimale staat te houden, hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik van de ruimte en de ventilatie. Over het algemeen wordt aanbevolen om dit één keer per jaar tot anderhalf jaar te doen. Hoewel het enige inspanning vergt, levert het wel een prachtig resultaat op.

ONDERHOUD TADELAKT

Ontdek de schoonheid van Tadelakt met Springer Stucdesign

Kies voor de tijdloze schoonheid en duurzame kwaliteit van tadelakt stucwerk voor jouw interieurprojecten. Bij Springer Stucdesign staan we klaar om jouw visie werkelijkheid te laten worden met onze expertise in tadelakt en ons streven naar perfectie.

 

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe tadelakt stucwerk jouw ruimtes kan transformeren in adembenemende meesterwerken van Marokkaanse pracht.

WhatsApp Image 2024-06-17 at 13.56.03.jpeg
bottom of page