top of page

BETON CIRE


Springer Stucdesign is specialist in beton cire, betonstuc en betonlook stucwerk. Voor al jouw beton cire werkzaamheden ben je bij ons aan het juiste adres. Jij bedenkt het, wij realiseren het.

Inspiratie of advies nodig? Wij helpen je graag. Beton cire, ook wel bekend als betonstuc of betonlook stuc, is een stucmethode die gebruik maakt van een mengsel van gemalen beton en speciale harsen. Met de juiste toepassing zorgt dit voor een waterdichte, slijtvaste, stijlvolle en luxe afwerking van wanden en vloeren. Hierdoor is beton cire uitermate geschikt voor badkamers, (inloop)douches, keukens, aanrechtbladen, wanden, vloeren, zwembaden, en meer.
 
Voor het verkrijgen van speciale texturen, effecten en nuances wordt tijdens het aanbrengen gebruik gemaakt van gespecialiseerde technieken en instrumenten, waaronder metalen spanen, blokkwasten en schuurmachines.
 
Betonstuc is van nature al redelijk waterdicht. Om de waterdichtheid te verhogen en het beton cire te beschermen wordt het stucwerk aan het einde gecoat, geïmpregneerd of geseald. Dit verzekert een egaal en waterdicht resultaat.
 
Afhankelijk van jouw wensen en situatie werken wij bij een beton cire wandafwerking met Beal Mortex, Novacolor of Resistone, een enorm stootvast betonlook stuc gemaakt op basis van Epoxy.

 

Beton cire heeft meerdere voordelen. Het is niet voor niets één van de meest populaire en stijlvolle wandafwerkingen die momenteel bestaan.

 

 1. Natuurlijke uitstraling. Betonstuc heeft een steenachtige look die zorgt voor een rustige, elegante en vooral natuurlijke uitstraling.
   

 2. Waterdicht. Beton cire zorgt voor een waterdichte afwerking. Hierdoor is deze decoratieve wandafwerking geschikt voor alle plekken in huis – ook de badkamer en keuken.
   

 3. Slijtvast. Betonlook stucwerk kan goed tegen een stootje. Met het juiste onderhoud zal je er een lange tijd plezier hebben.
   

 4. Vet- en zuurbestendig. Dankzij de waterdichte en slijtvaste kwaliteiten kunnen vlekken niet direct binnendringen. Direct afnemen met een doekje en klaar. Let wel, vermijd hele agressieve middelen – zoals bijvoorbeeld chloor.
   

 5. Schimmelwerende werking. Dankzij het alkalische beton heeft betonlook stucwerk een schimmelwerende werking, wat de hygiëne ten goede komt. Ideaal voor badkamers en aanrechtbladen.
   

 6. Naadloze afwerking. Hierdoor creëert beton cire een luxe en stijlvolle look.
   

 7. Makkelijk schoon te houden. Afnemen met een mild sopje met wat allesreiniger en klaar!
   

 8. Voor talrijke ondergronden geschikt. Beton cire kan op allerlei ondergronden worden aangebracht en is daardoor een zeer flexibele methode die vrijwel overal in huis kan worden toegepast.

DE VOORDELEN VAN BETON CIRE

BETON CIRE

WAT IS BETON CIRE?

‘Normaal’ stucwerk mist de waterdichte kwaliteiten, waardoor het stucwerk afgemaakt dient te worden met tegels en voegwerk. Dankzij de waterdichte kwaliteiten is betonstuc juist wel uitermate geschikt als vloer- en wandafwerking in badkamers, sauna’s en zwembaden. 

 

Ook leent betonstuc zich goed voor het renoveren van een badkamer. Het product kan namelijk over bestaande tegels worden aangebracht. Op een egale ondergrond vergt het maar 2-3 lagen voor een mooie en waterdichte afwerking.

 

Betonlook vloeren worden niet gegoten maar met de hand gesmeerd. Hierdoor is elke beton cire vloer uniek in zijn soort. Dankzij de slijtvastheid is betonstuc een goede afwerking voor een luxe vloer die toch tegen een stootje moet kunnen. Zo heb je wel de luxe en stijlvolle uitstraling, zonder bijvoorbeeld het onderhoud van parket of de fragiliteit van tapijt.

 

Hetzelfde geldt voor beton cire wanden. Het product wordt met de hand gesmeerd over de bestaande wand, waardoor elke beton cire muur een unieke uitstraling krijgt.

 

Heb je interesse in beton cire? Heb je vragen of wil je graag wat meer informatie?  We helpen je graag. Op zoek naar inspiratie? We verwelkomen je graag in onze showroom. Klik hier om contact op te nemen of maak direct een vrijblijvende afspraak.

BETON CIRE BADKAMER

BETON CIRE VLOER EN WANDEN

KENNISMAKEN?

bottom of page