top of page

BEAL MORTEX

Springer Stucdesign is specialist in Beal Mortex in de breedste zin van het woord. Voor al jouw Beal Mortex badkamer, vloer, wand en andere Mortex werkzaamheden – zoals beton cire en decoratief stucwerk – ben je bij ons aan het juiste adres. Jij bedenkt het, wij realiseren het.

 

Inspiratie of advies nodig? Wij helpen je graag

Beal Mortex is micro-mortel dat bij nieuwe projecten of renovaties gebruikt wordt voor het maken van decoratieve bekledingen op wanden en vloeren. Het is een flexibel en zeer sterk bouwproduct dat lang meegaat en weinig onderhoud vereist. Daarnaast heeft Beal Mortex waterdichte kwaliteiten, waardoor het ook geschikt is voor wanden en vloeren in bijvoorbeeld badkamers en sauna´s.

 

Officieel heet het product Mortex. Het wordt vervaardigd door het wereldwijd erkende bouwbedrijf Beal International, waardoor het algemeen bekendstaat als Beal Mortex.

 

Het gebruik van Beal Mortex heeft meerdere voordelen. Dit hoogwaardige materiaal levert namelijk flinke technische én esthetische prestaties.

 

 1. Waterbestendig. Hierdoor is Mortex geschikt voor alle plekken in huis die (mogelijk) in contact komen met water, zoals de badkamer, het toilet of de keuken, maar ook bijvoorbeeld bij een (binnen)zwembad of sauna.
   

 2. Slijtvast. Mortex heeft een ongeëvenaarde levensduur aangezien de kwaliteit overeenkomst met natuursteen / duurdere parket? Dankzij de lange levensduur is het ook een milieubewust en (op lange termijn) voordelig product.

 3. Geschikt voor talkrijke ondergronden. Dankzij de uitzonderlijke hechting kan Beal Mortex op de meeste ondergronden worden toegepast.
   

 4. Flexibel. Nieuwbouw, renovatie, vloer, plafond, meubelstuk of wand, met Mortex kunt u alle kanten op.
   

 5. Geschikt voor binnen en buiten. Dankzij de sterke en waterdichte kwaliteiten kunt u Beal Mortex zowel binnens- als buitenshuis gebruiken.
   

 6. Dunne dikte. Al in een dunne laag heeft Mortex ijzersterke kwaliteiten. Daarnaast zorgt dit voor een lager verbruik dan andere bouwproducten.
   

 7. Oneindige keuze in kleuren. De neutrale basis van Mortex kan in de massa gepigmenteerd worden. Oftewel talrijke mogelijkheden dankzij een onbeperkt aantal kleuren!

WAT IS BEAL MORTEX?

DE VOORDELEN VAN MORTEX

De keuze voor Beal Mortex is dankzij de uitmuntende kwaliteit en de talrijke voordelen al snel gemaakt. Toch zijn er nog andere aspecten die de keuze voor dit hoogwaardige product kunnen beïnvloeden.

WAAROM KIEZEN VOOR BEAL MORTEX?

1. Omdat je decoratief stucwerk zoekt voor de badkamer. Dankzij de uitzonderlijke waterdichtheid is Beal Mortex uitermate geschikt voor badkamers. Het product kan worden ingezet voor het decoreren en afwerken van inloopdouches, wasbakken, kuipen, sauna’s, watermuren, en meer.

2. Omdat je meerdere vormen en kleuren wilt. Mortex vergroot de creativiteit dankzij de onbeperkte keuze in vormen en kleuren. Vooral wanneer je binnen hetzelfde project meerdere afwerkingen wilt hebben is dit een echte uitkomst.

3. Omdat je kiest voor uiterlijk én kwaliteit. Niet voor niets wordt Mortex een ‘alliantie van techniek en esthetiek’ genoemd. Waarom kiezen tussen het één of het ander wanneer je ook allebei kunt krijgen?

4. Omdat je wilt renoveren met maximaal comfort. Dankzij de buitengewone flexibiliteit, slijtvastheid en hechtvermogen is een dun laagje Beal Mortex voldoende. Hierdoor kan het worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals bestaande tegels of wanden. Hierdoor vermijdt u moeizame en onnodige sloopwerkzaamheden.

5. Omdat je wilt renoveren met maximaal comfort. Dankzij de buitengewone flexibiliteit, slijtvastheid en hechtvermogen is een dun laagje Beal Mortex voldoende. Hierdoor kan het worden aangebracht op verschillende ondergronden, zoals bestaande tegels of wanden. Hierdoor vermijdt u moeizame en onnodige sloopwerkzaamheden.

Mortex is een mineraal en qua hardheid vergelijkbaar met natuursteen of een duurdere parket vloer.

In gebruik kunnen er kleine deukjes of krakertjes inkomen deze doen geen afbreuk aan de kwaliteit van materiaal en dragen min of meer bij aan het robuuste karakter van de Mortex vloer maar is geheel afhankelijk hoe men er mee om gaat in het dagelijks gebruik. Mortex vereist weinig onderhoud, bij goede zorg geniet dit materiaal van een zeer lange levensduur waar je lang van zult genieten. Bij elk project zullen wij je adviseren in de optimale onderhoudsmethodes en -producten.

 

Bij Springer Stucdesign brengen wij bij afronding van het project altijd een speciale lak aan als beschermlaag. Hierdoor wordt het materiaal direct optimaal beschermd voor invloeden van buitenaf.

 

De speciale lak wordt in 2-3 lagen aangebracht en kan in geval van slijtage herhaald worden. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij oppervlaktes die intensief belast worden, zoals vloeren of aanrechtbladen. Sowieso raden wij aan elke 5 jaar de laklaag te controleren en – indien nodig – opnieuw aan te brengen.

 

Naast lak bestaan er verschillende andere beschermmiddelen – waaronder olie en wax. Deze vereisen iets meer aandacht dan de klassieke lak. Afhankelijk van jouw wensen en de situatie kan er gekozen worden voor een andere soort. Uiteraard helpen wij je met de keuze en met het bijbehorende onderhoud.

Wanneer Mortex is uitgerust met een beschermende laag zullen vlekken niet direct de kans krijgen om in te trekken. Afnemen met een doekje en wat water en je kunt verder. Laat vlekken en vloeistoffen – zoals mosterd of rode wijn – echter niet dagenlang liggen, daar dit het risico op schade vergroot.

 

Vermijd het gebruik van zeer chemische en agressieve schoonmaakmiddelen – een mild sopje met wat allesreiniger is genoeg!

BEAL MORTEX ONDERHOUDEN

SPECIALE MORTEX BESCHERMLAAG

BEAL MORTEX REINIGEN

Zie, voel en beleef

Ben jij benieuwd hoe de vloeren er in het echt uitzien? Wil je persoonlijk advies?
Maak een vrijblijvende afspraak en kom langs in onze showroom. Bekijk ook de checklist voor vloeren voor extra informatie. 

Admiraal Banckertweg 5 
2315 SR Leiden

Inloopmomenten: 
Dinsdag: 09:00 - 15:00 uur 
Vrijdag: 09:00 - 15:00 uur

5DD0633B-92A3-4400-9272-77A776350421.jpe
bottom of page